НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
У протекла 24 сата 6 нових случајева

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020.

 Према извештају Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, за протекла 24 сата, од поноћи до поноћи, када се ради пресек стања, регистровано је још 6 нових пацијената позитивних на КОВИД-19, чији су резултати ПЦР тестова стигли синоћ. Број прегледа у Ковид амбуланти се удвостручио, па је тако за 24 сата прегледан 21 пацијент, а ради се о првим прегледима. Обављена су и 23 контролна прегледа. Урађено је 17 серолошких тестова, међу којима нема позитивних налаза и једно узорковање за ПЦР тест. Нагли пораст прегледа и налаза позитивних на вирус короне, у последњих пар дана, указује на очекивани развој епидемиолошке ситуације, у овом периоду.

 

 
У последња два дана укупно 10 нових случајева

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020.

 На Ковид одељењу параћинске Опште болнице, број хоспитализованих пацијената порастао је за једног, па их сада има троје. Један је јуче потврђен као позитиван на КОВИД-19, а за друга два лица се чекају резултати ПЦР теста. У овом тренутку, у општини Параћин, од почетка октобра, има укупно 12 случајева новоинфицираних вирусом короне, с тим што је 10 нових регистровано у последња два дана.

 

 
У петак, 5. седница Скупштине општине

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020.

 Председница Скупштине општине Параћин, Славица Јовановић, заказала је за петак, 30. октобар, пету седницу. На дневном реду налази се Извештај о извршењу буџета општине Параћин, за период од 1. јануара до 30. септембра ове године, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету – трећи ребаланс за 2020. годину, затим предлог Кадровског плана општинских управа Општине Параћин и предлог Одлуке о изменама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у општинској управи, јавним предузећима и установама општине Параћин. Седница Скупштине биће одржана у градском Позоришту, од 15 сати, уз поштовање прописаних мера у актуелној епидемиолошкој ситуацији.

 

 
Шта предвиђа Стратегија безбедности саобраћаја?

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020.

 На недавно одржаној презентацији петогодишње Стратегије безбедности саобраћаја, чланови Савета за безбедност саобраћаја упознати су са кључним областима деловања стратегије, такозваних пет стубова на које се она ослања. То су: ефикасније управљање безбедношћу саобраћаја, безбеднији путеви, безбеднија возила, безбеднији учесници у саобраћају и деловање након саобраћајне незгоде. Стратегија је документ који је општина обавезна да усвоји, па ће нацрт Стратегије безбедности саобраћаја бити разматран, најпре на Општинском већу, а затим упућен Скупштини на разматрање и усвајање. Уколико буде усвојен, овај документ важиће од 1. јануара 2021. године до 31. децембра 2025. године.

 

 
Уредба за подршку пољопривредним произвођачима

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020.

 Уредбу о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима, кроз откуп тржишних вишкова товних јунади, у отежаним економским условима, услед пендемије Ковида 19, Влада Србије је изменила, односно рок је продужен до 25. новембра ове године. Првобитно је било предвиђено да рок буде 30. октобар. Право на финансијску помоћ за откуп товне јунади имају привредни субјекти који обављају делатност у објекту за производњу и промет у Србији, који имају извозну дозволу и који су извршили откуп тржишних вишкова јунади од пољопривредних произвођача из Србије, у периоду од 5. септембра до 20. новембра ове године. Право на помоћ откупљивач остварује за откупљену товну јунад од произвођача уписаних у регистар пољопривредних газдинстава, а та помоћ се утврђује по јединици мере, у износу од 26 динара по килограму живе мере за откупљену јунад намењену преради, односно извозу. Захтев за остваривање права на финансијску подршку из овог програма може се поднети до 25. новембра ове године, стоји на сајту Министарства пољопривреде.

 

 
Шаховском игром до здраве личности

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020. 

"Шаховском игром до здраве личности", пројекат је који Шах клуб "Параћин" реализује уз подршку компаније ЦРХ. Овај пројекат један је од десет који је та компанија подржала на овогодишњем конкурсу "Партнерство за будућност", са по 3 хиљаде евра.

 

 
Први део новембра сув, али магловит

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020. 

Према прогнози Владимира Дикића, јединог метеоролога аматера у Поморавском округу, први део новембра биће сув, али магловит, са температурама нешто вишим од просека за ово доба године.

 

 
Пливачи обезбедили учешће на Државном првенству

ЧЕТВРТАК, 29.10.2020. 

На отвореном Окружном школском првенству у пливању, одржаном на базену Хале спортова, параћински ученици освојили су бројна прва места и обезбедили учешће на Државном првенству..

 

 
Преко Ковид амбуланте 3 нова случаја

СРЕДА, 28.10.2020.

 Према извештају Дома здравља, који обухвата период од 24 часа, закључно до поноћи, регистрована су три нова случаја инфекције вирусом короне. Стигли су резултати ПЦР тестова од понедељка, међу којима су три позитивна, а обављено је 15 првих, 17 контролних прегледа, 19 серолошких тестова и седам узорковања за ПЦР тест. Чињеница да су после скоро месеца данас, са само два позитивна случаја, одједном регистрована три позитивна налаза, указује на епидемиолошки пораст, који је био очекиван и који је у другим градовима већ евидентан.

 

 
Преко Ковид одељења 1 случај, укупно 4 за 24 сата

СРЕДА, 28.10.2020.

 На Ковид одељењу параћинске Опште болнице и даље се налазе само два пацијента, с тим што је од данас један потврђено позитиван на КОВИД-19, за другог се чекају резултати ПЦР теста. У овом тренутку, то су четири нова пацијента са вирусом короне у општини Параћин, укупно шест од почетка октобра. Према речима доктора Саше Бацића, директора Опште болнице, Ковид одељење је у потпуности спремно за прихват већег броја пацијената, који се, с обзиром на стање у другим градовима, већ неко време очекује и у параћинској болници.

 

 
Данас 11. седница Општинског већа

СРЕДА, 28.10.2020. 

На 11. седници Општинско веће је, између осталог, донело решење о поднетој оставци на место начелника Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове Општине Параћин, Бобана Дејановића и решење о постављењу Саше Јевтића, за вршиоца дужности начелника те Управе.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU